×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/06 - 11:35
  • بازدید : 183
  • تعداد بازدید : 166
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
گفتگو با دکتر احمد شالباف، دانشیار گروه فیزیک پزشکی:

پیش بینی هوش مصنوعی در دوران کووید (+فیلم)

هوش مصنوعی مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید 19 را بر اساس ویژگی های علایم حیاتی و آزمایشگاهی به صورت زودهنگام پیش بینی می کند

این مطالعه یک سیستم دقیق و سریع برای پیش بینی مرگ میر بیماران با استفاده از ویژگیهای دموگرافی، علائم حیاتی و داده های آزمایشگاهی معرفی می کند. در این مطالعه، ابتدا اهمیت هر یک از ویژگی های استخراج شده و سپس هشت گروه از ویژگی ها برای پیش بینی مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید 19 به طور جداگانه بررسی شده است. نتایج نشان داد که ترکیب ویژگی ها در گروه شمارش کامل سلول های خون دارای بالاترین AUC با مقدار 95.57 است.

دکتر احمد شالبف، دانشیار گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: پیش بینی زودهنگام وضعیت بیماران مبتلا به کووید 19 می تواند با تخصیص منابع و برنامه ریزی درمانی، خطر مرگ و میر را در این بیماران کاهش دهد. این مطالعه یک سیستم دقیق و سریع برای پیش بینی مرگ میر بیماران با استفاده از ویژگیهای دموگرافی، علائم حیاتی و داده های آزمایشگاهی معرفی می کند. در این مطالعه تحلیلی که از اردیبهشت 1399 تا خرداد 1400 در تهران به طول انجامیده است، 41 ویژگی از 244 بیمار مبتلا به کووید 19 در اولین روز بستری شدن در بیمارستان ثبت شد. این ویژگی ها به هشت گروه مختلف به نام های ویژگیهای دموگرافی، علائم حیاتی و شش گروه مختلف آزمایش خون شامل شمارش کامل سلولهای خون، انعقاد، کلیه، کبد، گاز خون و ویژگیهای عمومی طبقه بندی شدند. در این مطالعه، ابتدا اهمیت هر یک از ویژگی های استخراج شده و سپس هشت گروه از ویژگی ها برای پیش بینی مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید 19 به طور جداگانه بررسی شده است. در نهایت، بهترین ترکیب گروه های مختلف ویژگی ها ارزیابی می شود. نتایج نشان داد که ترکیب ویژگی ها در گروه شمارش کامل سلول های خون دارای بالاترین AUC با مقدار 95.57 است. علاوه بر این، ترکیب سه گانه ویژگی ها در علائم حیاتی، شمارش کامل خون و انعقادی دارای بالاترین AUC با ارزش 96.54 است. در نتیجه، سیستم پیشنهادی ما می تواند به عنوان یک ابزار قابل قبول برای غربالگری بیماران مبتلا به کووید 19 با خطرات مرگ و میر بالا مورد استفاده قرار گیرد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 127089
کلید واژه

فیلم

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست